“Overdaad schaadt. Een tekort ook.”

Voeding en allergie

De bedoeling is om het lichaam in een toestand te brengen, waarin het weer naar behoren kan functioneren. Daarom wordt gekeken of er een teveel of een tekort in het lichaam voorkomt. Wanneer het lichaam de ruimte en assistentie krijgt om te herstellen, kan het energieniveau weer op peil komen.

Het lichaam is een enorme verzameling aan stofjes en kleine elementen (zoals oligo’s, vitaminen, mineralen) die in een juiste verhouding ten opzichte van elkaar aanwezig dienen te zijn. Het is de basis voor het goed laten verlopen van allerlei processen in het lichaam en het aanmaken van weer andere stoffen.

Wanneer er een verstoring is in deze balans kan het lichaam signalen af gaan geven zoals vermoeidheid, hoofdpijn, vergeetachtigheid, concentratieproblemen, pijntjes, tics en allergische reacties.

Met de biosensor (energetisch meetinstrument) wordt gemeten of er tekorten zijn in het lichaam en welke aanvullingen wenselijk zijn. Het lichaam kan tijdelijk overgevoelig zijn voor bepaalde stoffen (allergiemeting) of er blijkt dat een dieet wenselijk is. Een voorbeeld hiervan is een hypoglycemie dieet dat de bloedsuikerspiegel zo gelijkmatig mogelijk wil houden.